Изложба на Иван Подеков посветена на 3 март

Галерия „Арт Муза” Ви кани на откриването на Иван Подеков изложба посветена на 3 март (живопис). Изложбата се открива на днес 3 март с тържесвен камерен концерт на доц. Ани Тошкова – пиано, Агоп Манукян – виола, Ивон и Васил Кючукови – пиано и китара, като в програмата присъстват и патриотични музикални произведения.

Художникът Иван Подеков е интересен автор – художник, писател и журналист, с богато и разнообразно творчество, учавствал в почти всичко общи изложби на СБХ и редица други форуми. Сега се представя първата му самостоятелна изложба, благодарение на усилията на литератора Йордан Каменов и изкуствоведа Николинка Климукова, събрали част от произведенията му.

Изложбата не случайно се открива на 3 март. Иван Подеков е един типично български творец, искрено вдъхновен от българската история и я увековечава в произведенията си на фона на европейската и световната култура. Той рисува както велики личности, така и създава богати на психологическа характеристика портрети на интересни характери. Исторически композиции, портрети, цикълът „Цивилизации”, картини от националния бит, са само малка част от представеното.

Изложбата ще продължи до 23.03.2010 в столичната галерия „Арт Муза” на ул. „11 август”23.

Сподели в: