Изложба на Ивайло Петров – "Отвъд портрета"

От 17 ноември до 5 декември във VIVACOM Art Hall ще може да разгледате изложбата на Ивайло Петров – "Отвъд портрета"

Специална селекция с най-доброто от личните проекти на младия фотограф Ивайло Петров от последните две години, ще бъде представена във VIVACOM Art Hall на 17 ноември от 19:00 ч.

Провокативната експозиция „Отвъд портрета“ разкрива непознатите лица и образи на някои от най-известните български и световни звезди, като за първи път пред публика ще бъдат показани сериите „Модерният светец“, „Портретите на срама“ и „Mythological First World Problems“, както и монументалните фотографии „Човешката природа“, „Полета на Икар“ и „Съвременната битка“.
Творчеството на Ивайло Петров не е обикновено запечатване на образи, а създаване на нови, паралелни светове. Чувствителността, постановките и вниманието към детайла го правят истински майстор на съвременния сюрреализъм, а силната енергия и оригиналните интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма. От снимките ни гледат познатите лица на Деян Донков, Койна Русева, Ицко Финци, Йордан Йовчев, Атанас Атанасов, Джон Лоутън, както и тези на тату артисти, диригенти, математици, историци, спортисти. И всички те влизат в сюрреалистичната игра на въображението на автора, изпълвайки класически сюжети и пози с нов смисъл и внушение.

Ивайло Петров е учил в Нов Български Университет, където впоследствие води и фотографски курс. Занимава се професионално с фотография от съвсем млад, като в портфолиото му влизат ангажименти за сп. "Bulgaria On Air", Porsche, Ogilvy, Sofia Ring Mall, Visa и др. Реализирал е една самостоятелна изложба, тематични курсове и уъркшопи.
В експозицията „Отвъд портрета“ ще бъдат показани негови концептуални проекти, част от които са заснети със съдействието на VIVACOM, както и спечелилата широка популярност социално ангажирана серия "Портрети на срама".
"Отвъд портрета" ще може да бъде разгледана до 5 декември във VIVACOM Art Hall.

Сподели в: