Изложба на Васко Славков, вдъхновена от хипи движението

 Васко Славков представя изложбата Happiness is a Way of Travel not a Destination. Мястото е галерия Аросита. Събитието може да се нарече изложба наопаки, защото авторът няма да присъства на откриването, а на закриването й – на 13 септември, между 18 и 21 ч. може да се запознаете с него.
 
Посланието на изложбата Happiness is a Way of Travel not a Destination е изказване на Рой М. Гудман, американски политик от 70-те години на миналия век. Годините в които хипи движението оказва огромно влияние върху цялостното развитие на обществото. Много негови идеи постепенно си пробиват път като биват внедрявани в ежедневието – промяната на моралните норми, здравословния начин на живот, защитата на природата. Любовта е главно основание и смисъл на човешкото съществуване, а цветята са символ на красота, естественост и свобода.

Днес изглежда имаме нужда, ние които не сме преживели такава революция, да преосмислим тези норми и послания. Търсене на свободата и независимостта извън правилата и нормите на съвременното общество, чрез отдалечаване от туристическия „дисниленд“ се превърща в символ и цел на едно пътуване. Да намираш смисъл да се радваш на дребните детайли на ежедневието. Това е начин на пътуване!
 
 

Сподели в: