Изложба на Бабак Салари

Фотографът Бабак Салари представя фотографии на свои ученици в Пловдив 2 ноември 2011, 20:30, БАР МОХИТО, Младежки хълм, Иван Андонов 5

С участието на Бабак Салари и Диана Иванова

Изложба

Социална фотография в Северозападна България работи от Уъркшоп по творческа фотография с Бабак Салари в село Горна Бела Речка

Представяне на фестивал Goatmilk / Козе мляко и проектите на Фондация за нова култура за обживяване на Северозападна България

От 2004 година Фондация за нова култура организира ежегодния фестивал на спомените GOATMILK / КОЗЕ МЛЯКО в село Горна Бела Речка, община Вършец, Северозападна България. Това е част от философията на организаторите за културно съживяване на региона чрез работа в областта на паметта и личните истории.

От 2009 година иранският фотограф Бабак Салари е част от общността приятели на фондацията.

Всяко лято Бабак Салари организира в селото Уъркшоп по творческа и социална фотография. В бар Мохито в Пловдив той ще представи 20 фотографии на свои ученици. Някои от авторите ще присъстват лично.

През 2010 година Бабак Салари и Диана Иванова осъществяват проекта си „Травми и чудеса: портрети от Северозападна България”. Фотоалбумът от този проект ще бъде представен на 2 ноември в бар Мохито, както и другите два албума на Бабак Салари, издадени в България от ИК Жанет-45 – „Афганистан: хора и съдби” и „Лица, тела, персонажи: истории от Куба”.
Друг проект, реализиран заедно с Диана Иванова, е описан в книгата „Моята улица: Кубински истории”. Всички издания ще могат да бъдат разгледани и закупени на място.

Диана Иванова, един от създателите на Фондация за нова култура и на фестивал Goatmilk, ще говори за социалната философия на фондацията и за опита си от осъществяването на проекти в региона. За всеки от големите си проекти, фондацията издава книги, които също ще бъдат представени в бар Мохито.

Бела Речка ще бъде представени и кулинарно – само на 2 ноември гостите на бар Мохито ще могат да опитат специална рецепта с уникалната белоречка извара.

Сподели в: