Изложба на Атанас Атанасов се открива тази вечер в София

Изложба живопис и рисунки на Атанас Атанасов ще бъде открита днес в 18 часа в галеря-книжарница "София прес" (ул. "Славянска" 29).

Атанас Атанасов е от живописците, които и без излишен шум приковават вниманието на специалистите и широката публика. Неговата интуиция и талант привличат почитатели, както в България, така и извън нея.
   
Предстоящата му изложба, специално "композирана” за пространствата на галерия "София прес", е съставена предимно от портрети, пейзажи и рисунки. Някои от творбите респектират не само с размерите си, а с интелигентността и проницателността, с която са изпълнени.

Авторът е от художниците, които умеят да се превъплъщават и умело да транскрибират по свой начин определени пластични открития. Леката му ръка успява да хармонизира противоречието на действителност и въображение. Зад лицата, които приковават вниманието, пейзажите припламват с причудливите си композиции, разкривайки ту сложността на цялостната панорама, ту елегантността на детайлите.

Атанас Атанасов е роден през 1964 г. През 1991 г. завършва специалност живопис в НХА в курса на проф. Светлин Русев. през  Член е на СБХ. Работи в областта на живописта, рисунката, стенописта и илюстрацията.

Сподели в: