Изложба на авторски книгоразделители беше открита вчера

Третата подобно изложба на авторски книгоразделители беше открита на 3 юни в книжарница Хеликон (на бул. "Витоша").

Основната цел на изложбата е да се представят аксесоарите за книга по различен и същевременно артистичен начин, а освен това да се погледне на тях в една друга светлина – свързани не само с литературата заради функциите си, ами и с изложбата заради уникалната си визия. По отношение на използваните материали, техники и форми няма ограничения, стига да се запази естеството и функцията, която един книгоразделител има.

"Всъщност думата книгоразделител сама по себе си също добавя нов смисъл към всяко едно произведение. Той наистина разделя самата книга – прочетеното от непрочетенето, известното от неизвестното, миналото от предстоящето", казва Александър Шпатов.

В изложбата със своите творби участват художници с различни специалности – графика, скулптура, сценография, текстил, бижутерия и керамика. Сред участниците са самата кураторка Михаела Пъдева, Нева Балникова, Десислава Морозова, Милена Здравкова, Борис Прамтаров, Яна Добрева, Мария Койчева, Боян Монтеро и студио "Точка", участва и поетът Иван Христов.

Сподели в: