Изложба напомня за 4 октомври – Световен ден за защита на животните

На 4 октомври отбелязваме Световния ден за защита на животните. Това е поводът галерия "Арт Муза" да подреди изложба "Животните с любов". Експозицията ще бъде открита на 4 октомври от 18.30 ч. и ще продължи до 24 октомври.

Двайсетина съвременни български автори със средствата на изкуството разкриват света на животните и природата и връзките на човека с тях.

Когато Бог създава животните, оставя човекът да им даде имена и да се грижи за тях и земята. Дълги векове хората са разчитали в своя труд на помощта на животните. Днес прякото ни отношение към тях се е свързано с избора ни на домашни любимци, посещение в зоопарка, гледане на Animal Planets… или ползването им като храна. Свикнали сме да възприемаме като част от ежедневието си птиците и бездомните кучета, успели да се внедрят в не до там природосъобразните ни градове. А дивите животни, които са толкова много видове и толкова малко на брой?! Опазихме ли природата – техният и нашият общ дом или продължаваме да експлоатираме с такава жестокост всичко заобикалящо ни, че скоро ще унищожим и почвата пад краката си…

Своите картини, графики, пластики и фотографии, интерпретиращи темата представят утвърдени автори и млади таланти. Това са: Проф. Драган Немцов, Аменун  Женева, Бойко Михайлов, Динко Ненов – Донатело, Десислев Гечев, Георги Коларов, Ивон и Васил Кючукови, Искрен Семков, Йоана Николова, доц. Константин Марков,  Лилия Евтимова, Мари Басмаджиян, Мариян Стоев, Мариана Кънева, Никол Клим и др.

Димитър Киров нищи връзката на човека с животните в нова книга

Сподели в: