Изложба „Младежки поглед към позитивната София”

На 11 октомври, четвъртък, от 18ч. в Дома на културата „Красно село“ (Централно фоайе) ще бъде открита изложбата „Младежки поглед към позитивната София” и ще бъдат наградени победителите от конкурса, реализиран в рамките на проект „Младежки поглед към позитивната София – ценностите, забележителностите и добрите практики в градска среда в снимки:


  • Първо място и награда от 1000 лв. спечели Емил Казаков, 26 г. със снимката Фестивал за младежка и градска култура ON! Fest 
  • Второ място и награда от 800лв. спечелиЮлия Лазарова, 34 г. със снимката Шествието „София прайд”, посветено на ЛГБТ общността – 2012 г.
  • Трето място и награда от 700лв. спечели Радила Радилова, 30 г. със снимката „Усмивки в горещ софийски ден”.

Представени са над 90 снимки на младежи до 35 години от цяла България. Изложбата показва гледната точка на младите автори за положителните страни на българската столица и добрите практики, които развиват европейското лице на нашия град – новостите, разнообразието от етноси и култури, активното включване на младите граждани. Снимките ще бъдат изложени до 21 октомври.

Проектът е финансиран от Програма Европа 2012 г. на Столична община и се осъществява в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г. Медиен партньор на инициативата е фотографската агенция Булфото.


Сподели в: