Изложба "Магична куклография с Мара и Радост"

На 9 март в галерия "Париж" се открива изложбата "Магична куклография с Мара и Радост".

В експозицията ще видите срещата на две творечски енергии – Мара (Мариела Димитрова) и Радост (Радостина Драганова).

Мара е разностранен творец – предимно живописец, но и експериментиращ фотограф. Радост създава уникални, ръчно правени кукли от глина, тел и текстил.

Магичният ефект на изложбата се получава и от факта, че повечето от куклите на Радостина са участници във фотографските експерименти на Мара, които благодарение на дигиталната и художествена обработка са се превърнали в завършени произведения на магическия реализъм.

Куклите на Радостина Драганова са уникати сами по себе си, а фотографиите на Мара са лимитирана серия принтове върху канаваца с подписа и на двете авторки.

“Магична куклография” е заглавие, което обединява куклите и фотографията в едно цяло, в един свят на границата между съня и реалността, където всяка една история може да намери своето магично продължение.

И когато споменаваме за магичното трябва да отбележим и интересния факт, че Мара и Радост са се срещали в своите ученически години в Куба, в училището за изкуства “Сан Алехандро” – Хавана. Една среща, която днес, след повече от 25 години намира своето артистично продължение в галерия “Париж”.

Изложбата ще може да бъде видяна до края на месец март.

Вижте още:
Познайте пола на художниците в изложбата "Картини за нея, картини за него"
Предстои изложба "Българска бродерия" на Евдокия Дипчихова

Сподели в: