Изложба керамика в Балчик от 27 септември до 5 октомври

На 27 септември от 18:00 ч. ще се състои откриването на българо-румънския пленер по керамика. Събитието за четвърти пореден път ще се проведе в културния център "Двореца" в Балчик. За първа година в организацията се включват фондация "Българско арт стъкло" и Община Балчик, благодарение на чиято основна подкрепа се осъществява събитието.

Участниците са изявени в своята област творци от двете съседни държави – Георге Фъркашиу, Дан Попович, Алфред Ипсер, Юлиан Въртуплану, Матей Димитреску, Кристина Костя, Оана Флорика, Христо Йонков, Мария Йонкова, Пламен Аврамов и Илия Янков.

Главни инициатори и организатори на предишните издания са художниците Илия Янков от българска страна и Георге Фъркашиу – от румънска. Двамата са възпитаници на румънската керамично-стъкларска школа, състуденти и ученици на известния професор Костел Бодя.

Пленерът ще започне с изложба на творбите на участниците от миналата година, които са: Георге Фъркашиу, Еузебиу Спъну, Дан Попович, Флорентин Сърбу, Василе Филип, Мария Йонкова, Христо Йонков, Алфред Ипсер, Пламен Аврамов и Илия Янков. Изложбата ще бъде представена в зала „Тихото гнездо“ на Двореца и ще бъде на отворена за посещения до пети октомври.

Сподели в: