Изложба "Картини от улица Париж"

Галерия Париж представя: "Картини от улица Париж" (подбрани творби с цени от 65 до 200 лева), сборна изложба живопис
в дните 03.02.2010 – 16.02.2010.

Улица Париж се намира в самия център на София и за някои е известна като софийския Монмартър. Освен че на нея се намират няколко галерии (включително и галерия Париж), тя е приютила и един художествен пазар на открито.
На него свободно излагат своите картини художници от различни генерации и с различни съдби.

Галерия Париж и до днес има жива, приемствена връзка, както със самата улица, така и с много от тези художници.
Някои популярни съвременни живописци и иконографи са започнали своя път именно от този пазар на открито – първо в градинката пред кафенето „Кристал“, а по-късно на улица „Париж“.

Това и провокира галеристите в идеята за този своеобразен експеримент – да се пренесе един малък отрязък от „уличните“ творби в галерийното пространство. И това няма да бъдат специално направени картини, а директно взети от самата улица- във вида, в който се продават и на атрактивните им цени от 65 до 200 лева.

Настоящата изложба с „Картини от улица Париж“ няма високи художествени амбиции, а по – скоро иска да освети творбите на тези художници, които вече двадесет години са обвързали живота си със софийската улица „Париж“.

Между тях има както самоуки и самобитни художници , така и хора с академично образование. Повече или по-малко известни, творящи под истински имена или псевдоними те ще гостуват на галерия Париж с цялото си стилово многообразие- от класически пейзажи до наивизъм и поп-арт.

„Картините от улица Париж“ ще могат да се видят и купят в галерия Париж от 3-ти до 16-ти февруари 2010 година.

Сподели в: