Изложба „Истина, Доброта, Търпение”

Българска Фалун Дафа Асоциация ви кани на откриването на Международната художествена изложба „Истина, Доброта, Търпение” от 18 часа на 29 януари 2008 г. в артцентър „Тракарт”, гр. Пловдив. Ще бъде направена демонстрация на петте упражнения на Фалун Гонг и представена философията на традиционната китайска практика за самоусъвършенстване.

Всички автори са последователи на медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа), която през 1999 г. е забранена в Китай – страната, от която произлиза. Чрез практикуването на Фалун Гонг те са придобили добро физическо и психическо здраве и са открили отговорите на въпроси, които са търсили през целия си живот. Следвайки принципите на истината, състрадателността и толерантността, техният живот се е превърнал в процес на постоянно възраждане. Това, по техните думи, е път на завръщане към една изгубена, по-висша същност. В тази експозиция художниците описват своя поглед към света, личните си преживявания и това, което търсят онези, желаещи да въплътят и усъвършенстват добродетелите на истината, добротата и търпението. Въпреки това в Китай последователите на Фалун Гонг са затваряни в трудови лагери, психиатрични клиники и затвори, където са принуждавани да се откажат от вярата си. На мъчения и изтезания са били подложени и някои от авторите на картините.

Организаторите на изложбата – български практикуващи Фалун Гонг – целят да привлекат общественото мнение към един толкова важен­ въпрос, какъвто са човешките права и тяхната защита. Неправителствени организации са доказали, че над 3000 практикуващи Фалун Гонг са убити по време на продължаващото и до днес преследване в Китай. Миналата година двама канадски експерти публикуваха доклад, доказващ, че в Китай убиват практикуващи за техните органи, продавани на черния пазар за трансплантации в Китай.

Посетителите на изложбата ще могат да видят картини, разкриващи красотата на живота, следващ моралните добродетели на истина, доброта, търпение, както и волята, с която практикуващите Фалун Гонг устояват срещу жестокото преследване. Те ще могат да се запознаят и със самата практика за самоусъвършенстване и да получат повече информация за преследването.

Изложбата може да бъде видяна до 29 февруари 2008 г. всеки ден от 9:00 до 19:00 часа. Вход свободен.

Сподели в: