Изложба "Инсталация" на Боряна Венциславова

Първата самостоятелна изложба на Боряна Венциславова включва фоографии, аудио и обект. На изложбата й може да се любувате в галерия "СиБанк". Експозицията ще представи видеоинсталацията "We shaloverswim" в серия фотографии, заедно с аудиоинсталация и обект под общото заглавие "Аз, ти и те – никой не е застрахован".

Изложбата е с участието на (фотография и звук) Йордан Харизанов, Благовеста Бакарджиева и Марсел Нойндорфер, Десислава Годжунова и Александра Харизанова, Максимилиан Праматаров, Райко Райнов, Александър Пеев, Иван Мудов, Албан Муя, Цвятко Събев, Валентин Пенев, Георги Дерменджиев, Диана Стоянова.

За Боряна Венциславова

Боряна е родена през 1976г. в София. Завършва “Визуални медии / дигитално изкуство” в Университета за приложни изкуства във Виена през 2005. Работи предимно в областта на фотографията, филм и видео, нови медии и инсталации. Темите, които заемат централно  място в артистичните й проекти са идентичност, маргинализация, миграция, съвместно съжителство и взаимоотношения, изразени във всекидневния живот. Работите й са представяни в самостоятелни и групови изложби на международната арт сцена, както и на редица медиийни и филмови фестивали.

Изложбата е открита за посетители до 22 февруари (неделя) 2009г. . 

Сподели в: