Изложба икони за Благовещение

На 24 март в галерия „Проф. Васил Геров“ в Националния дарителски фонд „13 века България” ще бъде открита изложба с икони на Националната художествена галерия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив. Тя е по покана на изпълнителния директор на НДФ „13 века България” Проф. Греди Асса.Иконите са на ученици IX-XI клас от специалност „Иконопис“.

Изложбата е посветена на светлия Богородичен празник Благовещение. Християнската традиция символично отбелязва пролетта и обновлението на природата с чудото на непорочното зачатие — създаването на нов живот поражда надежда и оптимизъм. Това очакваме и ние, организаторите на изложбата, от бъдещите млади таланти — да са уверени творци, да споделят своите преживявания с нас, а чрез включените в изложбата икони да ни доближат до духовното.
 
Изложбата ще бъде открита на 24 март, понеделник, от 18.00 ч. в галерия „проф. Васил Геров”, София, 1421 – кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“, №1 (кръстовището на ул. „Розова долина“ и ул. „Цанко Церковски“). Включените в нея четиридесет и четири икони ще могат да бъдат видяни до 18 май. Тя е обявена като изложба-базар и посетителите могат да правят откупки на творбите, запленили сетивата и душите им.

Сподели в: