Изложба за Невена Коканова бе открита на 70-годишния й юбилей

Изложба със снимки и рисунки на Невена Коканова бе открита днес в Зала “Рьорих” в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Тя е посветена на 70-годишния юбилей на незабравимата актриса. Събитието уважиха колеги, приятели и почитатели на Невена Коканова.

Сред фотосите има лични снимки на първата дама на българското кино, както и такива от нейните филмови роли. Подредени са и творби, рисувани от самата актриса, в които се открива непозната страна от нейния талант. Изложен е и неин портрет, направен от художничката Сун Хуай Куей.

“Невена е повече от една актриса, повече от една звезда, тя е личност, която даряваше всички около себе си с любов”, каза за нея Христо Мутафчиев, като подчерта, че е имал удоволствието да работи един снимачен ден с Невена Коканова. А режисьорът Павел Павлов прочете една весела история, написана от него, озаглавена “Невена поема хвърлената от Дъстин Хофман ръкавица”.

Авторът на документалната книга за Невена Коканова “Коя съм…” Георги Тошев сподели развълнувано: “Всички ние, които си спомняме за Невена и ще продължаваме да си спомняме, има с какво да подреждаме този пъзел със спомени за нея”.

Още за Невена Коканова

Сподели в: