Изложба "Екоарт – 12" на Саша Тодорова

На 12 декември 2012 г., от 18.30 ч., в музикалния салон на Руския културен информационен център ще бъде открита изложбата на Саша Тодорова – "Екоарт – 12".

Саша отново пресъздава своите идеи за Вселената, човека и вселената в човека чрез триизмерни картини. Посланието им е екологично и философско – фините светове съществуват, душата е вечна, човекът е малка вселена, създадена по законите на космоса, човешкият живот е полет навътре в себе си и нагоре към Създателя.
Експозицията ще бъде отворена до 21 декември, всеки ден, от 10 до 20 ч.
Саша Тодорова е родена и възпитана в семейство на художник и литераторка. Завършва химия в СУ и дълги годинин работи като учителка. След като се пенсионира, започва да рисува и пише. През 1996 г. издава стихосбирката "Звукът на спирата", с която е приета в СНБП. Седем години по-късно я прездава със свои графики и цветни илюстрации. Едновременно с това се занимава с дърворезба и иконопис. Заедно с Лоте Раденкова възстановяват безвъзмездно ограбената църква в село Сопица, Брезнишко.

Пътят й минава през Йога, Цигун, Тайдзи, Универсалната енергия, Рейки и Фън Шуй. Търсещият й дух я води през Гурджиевите свещени танци и семинарите на асоциация "Шамбала". Проявява постоянен интерес към езотериката и сакралната геометрия.

Саша вярва, че човекът е антена между земята и небето, както пише в своята "Ода за Икар":
А, ти, Човеко,
който си антена между земята и небето,
тръгни с пламтящия факел в гърдите си
и като феникс празнувай в светлината
величавата среща с теб самия!
Полети! И на добър час!

Сподели в: