Изложба в памет на Александър Чобанков откриват в София

Експозиция от творби на Александър Чобанков – графика, рисунка и илюстрация, графичен дизайн, се открива на 24 април 2008 година в галерия "Дебют" в София и има за цел да запознае широката публика с част от творчеството на рано напусналия този свят талантлив художник. Зрителите ще могат да видят произведения, изпълнени в различни графични техники: гравюри на дърво и линолеум, гравюри на метал: офорт, акватинта, суха игла; рисунки и илюстрации с молив, туш и перо, акварел, темпера; графичен дизайн и компютърна графика.

Александър Чобанков е роден през 1979 г.в София. Завършва Художествената гимназия – София и Националната художествена академия, специалност „графика”. От 2004 до 2007 г. учи илюстрация и визуална комуникация във висшето училище за приложни науки и изкуства в Хамбург, Германия.
През краткия си творчески път има няколко участия в международни изложби в Чехия, Полша и Македония, както и награди от годишни изложби на Художествената гимназия в София и Созопол. Работил е като асистент-аниматор във френско-канадска продукция на филмово студио „Бояна” – София (1998), илюстратор и графичен дизайнер във фирма „Double T” – София (2001-2003), дизайнер във фирма „Глориеншайн”, Хамбург – Германия (2004 – 2006), художник, дизайнер на свободна практика в Хамбург – Германия (2007). Умира през  2007 година.

Изложбата ще продължи до 4 май 2008 година.

Сподели в: