Изложба, вдъхновена от CineLibri

Фотоси, вдъхновени от филмите в програмата на Cinelibri, допълват кино атмосферата в София

В центъра на София беше открита нестандартна изложба с фотографии на Ивайло Петров в артистичен тандем с Емануела Беловарски. Фотосите са вдъхновени от заглавията на 10 филма, включени в програмата на кино-литературния фестивал Cinelibri, който тече в момента. Изложбата може да бъде видяна на 4 локации, като централната експозиция е разгърната в градинката Кристал.

Фото серията „25-и кадър“ продължава играта на Cinelibri между думи и визия. Авторите на изложбата представят алтернативен прочит на десет от филмите на фестивала, като ги изпълват с нов смисъл и внушение и отвеждат зрителя в неочаквана реалност. Изложбата е първата от нова поредица артистични pop-up събития, организирани от VIVACOM Art Hall. Разположена на открито в градинката на Кристал, „25-и кадър“ ще може да бъде разглеждана до 29 октомври, а до 22 октомври цялата фото серия ще бъде изложена и в още три локации в София, свързани с фестивала Cinelibri: Филмотечно кино „Одеон“, Дом на киното и Културен център G8.

В главните герои на паралелните фотоистории се превъплъщават актрисата Весела Бабинова, моделът Епифан Пефев, Камен Минков, Маргарита Рангелова и Самуил Спасов. Заснемането на фотографиите се осъществява със съдействието на VIVACOM, а костюмите и стайлингът са дело на Силвия Владимирова. Десетте заглавия, провокирали въображението на авторите, са: „Вечерята“,  „Завръщане в Монтаук“, „Дама Пика“, „Братовчедката Рейчъл“, „Измамените“, „Дюн на Ходоровски“, „Дневна красавица“, „Предчувствие за край“, „Космонавтите само минават“, и „Ще бягаш ли с мен?“. Филмите са част от програмата на Cinelibri и ще бъдат представени в рамките на фестивала.

Българският телеком е партньор на фестивала Cinelibri за втора поредна година, а изложбата „25-и кадър“ продължава дългогодишна традиция, установена от VIVACOM Art Hall – да търси път за колаборация между различните изкуства в името на едно вълнуващо, новаторско и обогатяващо преживяване за публиката.

Творческият тандем, работил върху изложбата – Whaleworx Studio, e арт колектив за концептуална и рекламна фотография. Ивайло Петров e майстор на съвременния сюрреализъм, а оригиналните му интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма. Емануела Беловарски е с дългогодишен опит като арт директор в големи рекламни агенции у нас, с изразено концептуално виждане и художествен усет.

Сподели в: