Изложба, ателие по рисуване и филми за Деня на бащата в НДК

Фондация "Лале" в партньорство с Националния дворец на културата организират разнообразни и интересни събития с възможности за бащи и деца да се забавляват.

От 13 юни до 19 юни в клуб „Перото” ще може да се види тематична изложба „Да бъдеш баща“

На 18 юни (събота) от 11:00 часа ще има организирано атрактивно рисуване в детския кът на „Перото” на тема „Нарисувай баща си”, с подкрепата на фирма „Имахинариум” и Фондация "Лале".

По екраните на Двореца през цялата седмица ще се прожектира специален видеоклип за националната кампания „Да бъдеш баща”. Под мотото „Ела с баща си на кино!” НДК се включва в нея.

На 19 юни (неделя) в кино „Люмиер” от 19:00 часа ще има прожекция на късометражните продукции „Колко си хубав ” и „Батмобил”. Цена на билетите 5 лв. за възрастен и 3 лв. за деца.

За поредна година Фондация "Лале" се включва активно в отбелязване на „Деня на Бащата” в третата неделя на месец юни, а НДК е партньор за първи път.

Независимо от културни, религиозни и социални различия, все повече хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат – значимите за децата мъжки фигури в семейството, имат за тяхното пълноценно развитие. Знае се, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище, висока самооценка, пълноценни отношения с възрастните, по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното – добро самочувствие. Добре е бащите да знаят, че когато пораснат децата им ще следват техния пример, а не съветите им.

За филмите:

Колко си хубав
"Колко си хубав" разказва за личната и много човешка история на 16-годишно момче, което избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. Филмът е смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си.
Актьорският състав включва: Роберт Радев, Милена Станойевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор е Иван Палейков, а художник Антоанета Костова. Продуценти са Надежда Кехайова, Белана Средкова и Красимир Порязов. Филмът се реализира чрез НДК и продуцентска къща „ТВ Ентъртеймънт“ ЕООД.

Батмобил
Разведеният Владимир живее с 17 годишния си син Христо след скорошен развод с успялата си бивша съпруга. Въпреки това Владимир продължава да се държи все едно нищо не се е случило, което изключително много дразни сина му. Появяването на открадната им семейна кола не помага на ситуацията, особено когато тя е паркирана пред тях и особено когато Владо настоява, че това е техния Батмобил.

Още по темата:
Образът на бащата – споделени мисли и чувства в #мисияТатко
Ден на бащата в Националния военноисторически музей
Симеон Колев за разликата между баща и татко

Сподели в: