Изложба "Арктика – красива и уязвима" – красива, но и апетитна за корпорациите

На 16 ноември, от 16.30 ч. в Лаборатория за градски дизайн/Трансформатори се открива изложбата "Арктика – красива и уязвима".

Организтори са Трансформатори.нет.

Събитието е част от още 220 събития в целия свят в солидарност с#Arctic30 и в защита на Арктика и правото мирно да защитаваме това, в което вярваме!

Изложбата ще остане в Лаборатория за градски дизайн до края на месец ноември.

Повече за инициативата:

Greenpeace води световна кампания за спасяване на Арктика. Кампанията цели тази уникална и красива територия да бъде обявена за защитена, без добив на нефт и индустриален риболов.

Идеята на изложбата е да покаже красотата на Арктика – но и нейната уязвимост от апетитите на корпорациите за експлоатиране на ресурсите ӣ.

С тази изложба искаме и да защитим принципите на мирния протест – на възможността мирно да отстояваме нещо, в което вярваме. На свободата да се борим за по-добро бъдеще за нас и планетата ни.

Свобода на словото. Свобода на мисълта. Свобода.

Преди месец корабът на Greenpeace – Arctic Sunrise бе превзет от руските власи, след мирен протест на нефтодобивната платформа на „Газпром“. В момента 30 човека – екипажа, активистите, фотограф и видеооператор на свободна практика са в руските затвори в Мурманск.

Изложбата ще бъде и в съпричастност към 30-те смели мъже и жени, които се опълчиха срещу най-мощните корпорации в защита на Арктика и нашия климат.

Сподели в: