Изложбата “Кадифена коледна магия” на Ирина Флорин

Галерия УниКредит Студио открива на 10 декември изложбата “Кадифена коледна магия“. Нейният автор Ирина Флорин е утвърден творец в областта на музиката, но сега за първи път се представя в сферата на приложните изкуства.

Изложбата без съмнение е ново и много любопитно артистично амплоа на Ирина Флорин, която демонстрира иновативен подход към класическата живопис. Представените произведения имат за основа творби на световни майстори на четката. За тяхната реализация в близо 20 композиции са използвани най-съвременните дигитални технологии за полагане на цветен печат с мултимилионни цветове върху класическите естествени материи коприна и кадифе.

Композициите на Ирина Флорин са вдъхновени от едни от най-чувствените картини на известни художници като Климт, Реноар, Ван Гог. Техните емоционални платна естествено си кореспондират с добре подбрани творби в стил арт-нуво.

Без да пренебрегва музиката, която е нейната основна страст, в последните години Ирина Флорин навлезе в сферата на дизайна с поредица от свои артистични колекции, посветени на дамската красота, в които категорично доминира нейният усет към изящното.

Едва ли има по-подходящо време от представянето на най-новите творби на Ирина Флорин от навечерието на светлите празници в края на годината. Нейните композиции по естествен начин напомнят за уюта и топлината на дома.

Изложбата „Кадифена коледна магия“ на Ирина Флорин е отворена за широката публика от 11 декември до 15 януари 2012 г., без вход.

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио беше открита през януари тази година и досега беше домакин на 5 изложби на над 20 български и международни автори. България беше избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото УниКредит Студио след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади и интересни български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

Галерия “УниКредит Студио”
София, ул. “Княз Александър I” 12

Работно време на галерията:
10:00 – 18:30 часа от понеделник до петък
10:00 – 17:00 часа в събота
Вход свободен.

Сподели в: