Излиза нов диск на звездата Сара Тавареш

След супер успешния си албум „Баланс”  португалската звезда Сара Тавареш пуска нов диск. През месец май ще излезе дългоочакваният „Feel it”. Веднага след това Сара започва своя XINTI тур, в който за първи път в нейно турне е включена дата в София. На 26 юни 2009г. тя ще омагьоса публиката си в залата с най-добра акустика – столичната „България”.

Концертът на Сара Тавареш е част от фестивала „Meet the world”, организиран от продуцентска агенция “БГ Саунд Стейдж”. В него ще участват също новаторският експериментатор на балкански ритми Шантел и Буковина клуб оркестър (Германия) и една от най-прекрасните и завладяващи съвременни фадо звезди Ана Моура.

Вече има видеоклип към първия сингъл от новия албум “Ponto de Luz” (светлинна точка). Негов автор е известният режисьор Ricardo Oliveira Alves. При заснимането  му е използван особен подход – стоп моушън техника. Над 4500 фотоса поотделно са били снимани и монтирани кадър по кадър с малко прекъсване, за да се постигне илюзията за забавено движение. Целта е да се предаде настроението от песента на Сара, което е чувствено и лирично, с много чил аут звучене и положителен заряд. Целият албум на португалката отново изненадва с новаторски поход при умелото съчетаване на традиционните и близки до нея стилове от Португалия и Кабо Верде с модерните техники.

Сподели в: