Излиза "Да дойдеш на света" на Маргарет Мацантини

На 27 август излиза емоционално изтънчения, покъртителен роман на Маргарет Мацантини: „Да дойдеш на света“. Авторката е позната на българските читатели – през 2006 г. „Колибри“ издаде друг неин световен бестселър – „Чуй ме“.

„Да дойдеш на света“ (превод: Иво Йонков) ни среща с чувствителната Джема, чиято съдба се оказва свързана със Сараево и безумието на войната там. Една ранна утрин звънва телефонът. Стар приятел внася смут в подредения делник на семейството, възкресявайки загадъчните спомени на Джема. Тя потегля на път към Босна с необуздания си син Пиетро – разтърсващо пътуване, което следва да я помири с миналото й…

За авторката

Маргарет Мацантини е родена в Дъблин, но живее в Италия. От майка си наследява страстта към рисуването и усета към детайла. Баща й е италианец и това обяснява трескавата експресивност на нейните творби, превърнали я във фаворит както на широката публика, така и на критиката. Очаква се филмът, заснет по романа „Да дойдеш на света“, с Пенелопе Крус в главната роля, да предизвика фурор.

ИК "Колибри"

Корична цена: 16 лв.

Още от този автор:

Маргарет Мацантини „Да дойдеш на света“ – откъс

Сподели в: