Излиза „Бавният валс на костенурките“ от Катрин Панкол

На 17 октомври 2011 г. излиза „Бавният валс на костенурките“ от Катрин Панкол – писателката, призната за световен феномен! Зад екзотичните заглавия на романите й битуват герои на съвременността – многоизмерни характери, с които читателят се идентифицира без усилие.

„Бавният валс на костенурките“ е жив водовъртеж от въпроси, копнежи и невероятни случки. Това е паралелен на нашия свят, в който образите са от плът и кръв, а ситуациите – колкото реални, толкова и уникални. Героите, които вече познаваме  от първата част на трилогията, продължават своя живот на вълните на чувства и преживявания с различен знак, дълбочина и последствия. Ирис, Филип, Жозефин и другите напредват по пътя си бавно и упорито като костенурки, които се учат да танцуват. И докато обстоятелствата се развиват благоприятно, настъпва ден, в който серия от убийства нарушава предвкусваната хармония. Романът е напоен с любов и омраза, радости и страдания, дребни препятствия, изненади и обрати.

Катрин Панкол е родена в Мароко, живее във Франция, завършва френска литература и сменя различни занятия, за да се ориентира към журналистиката – професия, която й приляга. Следват множество статии, сценарии, както и над десет романa. Докато се стигне до „Жълтите очи на крокодилите”. Романът има изумителен успех и осигурява на авторката престижната награда „Мезон дьо ла Прес”. Героите са толкова пълнокръвни и „разпознаваеми“, че на Панкол й се налага да напише още две книги. Така се раждат „Бавният валс на констенурките“  и „Катериците от Сентръл парк са тъжни в понеделник“.  Днес, с общо 15 романа в актива си, Катрин Панкол e преведена на 25 езика, а от книгите й са продадени над три милиона екземпляра.

„Бавният валс на костенурките“
Катрин Панкол 
превод: Румяна Маркова,
стр. 512,
цена 18 лв.

Сподели в: