Излизат две компилации с най-големите хитове на DJ Shadow

Тази есен музикалният лейбъл Island Records ще издаде колекция с хитовете на един от най-влиятелните и креативни изпълнители за изминалите 2 деситилетия – DJ Shadow.

На 3 септември да пазара ще излязат албумът и двойният винил Reconstructed: The Best of DJ Shadow, както и луксозният бокссет Reconstructed: The Definitive DJ Shadow. За изненада на всички фенове на Shadow, в новите издания ще бъдат включени две нови парчета , както и поп шедьовъра „Listen”, с участието на легендарния вокалист Terry Reid.

„Никога не е лесно да резюмираш цялата си кариера в един единствен запис. Въпреки това, бокссета се доближава доста до целта. Това е категоричният, завършен документ на музиката, с която съм най-известен”, споделя DJ Shadow.

През 1996-та година, Josh Davis (DJ Shadow) промени завинаги музиката с дебютния си албум Entroducing… . Създаден изцяло от семплинги, албумът представлява нечуван дотогава и уникален по рода си запис. Не след дълго, талантът започва работа по успешния албум на U.N.K.L.E. – Psyence Fiction. Така той колаборира не само с James Lavelle и Tim Goldsworthy, но и с имена като Thom York, Ian Brown и Richard Nshcroft. През 1998-ма излиза албумът Pre-Emptive Strike. Следват го The Private Press (2002), The Outsider (2009) и The Less You Know, The Better (2011), определен от сп. Stool Pigeon като „доказателство, че той (DJ Shadow) е истински семплинг гений”.

16 години след издаването на дебютния албум на DJ Shadow, неговото новаторско звучене продължава да представлява интерес за всички фенове на инструменталния хип-хоп.

Сподели в: