"Излизам да се поразходя" роман на Фабио Воло

Да се влюбиш е дрога, а да обичаш е лекарство

Нико е на 28 години. За него е важно да не го изядат по-големите риби, но и да не е принуден да изяжда по-малките. За него е важно не да е богат, а да е свободен. Той е неориентиран, отдаден на забавления и неспирен секс без задръжки. „Настроението ми е като несигурен и нерешителен пенис. Хем гледа нагоре, хем надолу. С една дума, продължавам да вървя, после се връщам назад, правя крачка напред, две встрани. Това моето не е вървене, а танц на бинтован танцьор с някоя и друга синина.” – признава героят, но осъзнава, че за да се чувстваш добре с някого, първо трябва да се чувстваш добре със самия себе си. Проблемите на Нико са ни добре известни, но авторът предлага хиляди отправни точки за сравнения, съпреживяване, съгласяване или пък разграничаване. Е, „винаги има някой, който те гледа в очите и сякаш ти казва: „Кога ще пораснеш!”

Химн на живота – историята на един Питър Пан, който се научава да живее.
„Ла Република”

Фабио Бонети, с артистичен псевдоним Фабио Воло, е роден на 23 юни 1972 г. в семейството на пекар. Той е мултиталнтлив – с каквото се захване, постига невероятни успехи. Бил е хлебар във фурната на баща си, барман, шоумен в нощно заведение, води музикална програма в радио, после е телевизионен водещ, актьор, който си партнира с Моника Белучи, диджей, певец… и писател – кумир на съвременна Италия. Романите му разголват чисто човешките проблеми на обикновените хора и с лекия си еротичен привкус разбиват всички литературни класации. След изключително шумния успех на първия му роман „Излизам да се поразходя” следват само бестселъри, издадени в над два милиона тираж.

Италианската критика за Фабио Воло

Излизам да се поразходя е роман, потвърждаващ способността на един талантлив разказвач, достигнал зрялост в писането, без да губи искреността и прямотата си, което е и главната причина за неговия успех.

Фабио е невероятен майстор в способността да се вмъкне в сърцето на читателя с ураган от чувства, мисли и емоции… Чете се на един дъх.

Страхотна книга. Четеш и те кара да мечтаеш, но и да се замислиш за хилядите случаи, които сме пропуснали само заради страха да изглеждаме смешни в очите на другите, както пише Воло на едно място в романа. Силата му е в това, че с обикновени и точни думи разкрива ситуации и атмосфера, в които увлича читателя да съпреживява собствени чувства и усещания в разказаните сцени.

Кой би могъл да предположи, че Фабио Воло ще се превърне в един от най-ценените и уважавани от читателската аудитория и литературната критика италиански писатели! След шумния успех на „Излизам да се разходя”, младият автор успява в нелеката задача да се докаже и със следващите си романи,
от които „Кътче в света” предстои да излезе на български език.

ИК УНИСКОРП

Корична цена: 10,00 лв.

Още на Kafene.bg:

Джулиан Барнс и романа "Предчувствие за край"

"Някои момичета" на младата писателка Джилиан Лорън

„Островът на безкрайната любов” на кубинската писателка Дайна Чавиано

Сподели в: