Излезе романът „Правек и други времена”

За книгата:
Издателство „Алтера” пусна на книжния пазар романа на известната полска писателка Олга Токарчук „Правек и други времена”. Той е в поредицата „Световни романи” на издателство „Алтера”. 

„Правек и други времена” – роман за любовта и живота, за страстта и смъртта, за вечността и предизвикателствата на времето. „Метафизична приказка”, както самата Олга Токарчук го нарича. Нещо в писането напомня Маркес, нещо – Андрич… Има „магически реализъм”, има митология, има великолепно пречупване на историческите епохи през определено „магическо място”. Всичко обаче е съчетано по неповторим начин, който непрекъснато изправя читателите пред болката на битието.

Ето как „Правек и други времена” се случва като удивително литературно постижение, най-популярният и награждаван роман на известната полска писателка Олга Токарчук.

За автора:
Олга Токарчук (1962) е сред най-успешните и превеждани съвременни полски автори. Издала е романите „Пътешествието на хората на книгата” (1993), „Е. Е.” (1995), „Правек и други времена” (1996), „Дом дневен, дом нощен” (1998), сборника с разкази „Музика от много барабани” (2002), сборника с новели „Последни истории” (2005) и др.

Най-амбициозната й творба е романът „Правек и други времена”, който веднага след излизането си започва да печели награди – на Фондация „Кошчелски”, на читателите за наградата НИКЕ, Паспорт на сп. „Политика”.

Издава: ИК "Алтера"
Корична цена: 15 лв.

Сподели в: