Излезе романът Мактуб на Паулу Коелю

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на първата му книга – „Дневникът на един маг” – започва неговата необикновена литературна кариера, а с „Алхимикът” той се превръща в един от най-влиятелните съвременни писатели. Автор е на 18 произведения, преведени на 69 езика и издадени в повече от 150 страни, като тиражите им надхвърлят 100 милиона екземпляра. Той е кавалер на Ордена на Почетния легион на Франция, член е на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди. Негова седмична рубрика излиза в редица периодични издания по света.
Паулу Коелю е най-популярният автор в България днес.

Учителят казва:
Всичко край нас се мени постоянно. Всеки ден слънцето огрява един нов свят. Онова, което наричаме рутина, е изпълнено с нови предложения и възможности.
Днес някъде ни очаква съкровище. Може да е лека усмивка, може да е голямо завоевание – няма значение. Животът се състои от малки и големи чудеса. Нищо не е отегчително, понеже всичко се променя всеки миг. Отегчението не е в света, а в начина, по който ние гледаме на него.

Мактуб” не е наръчник със съвети, а книга за обмяна на опит. Притчите в нея идват от различни източници – културни традиции, религиозни послания, устни предания. Тези истории са част от духовното наследство на човечеството, едно пъстроцветно съкровище от парченца мъдрост, които да ни подкрепят в моменти на щастие и изпитание.

Книгата излиза на: 26.04.2010
Превод: Вера Киркова
Цена: 15 лв.
Издателство: Обсидиан
Корица: твърда
Страници: 192

Сподели в: