Излезе романът "Какво общо има любовта" на Луси Бродбент

Парите или любовта? Парите, естествено, би казала Изабела Спайърс.

Когато напуска родната Великобритания, за да стане бавачка в семейството на всемогъщия холивудски агент Стивън Шо, деветнайсет годишната Бела има план – да се омъжи възможно най-бързо за някой богаташ и да заживее като на кино. Според красивата и находчива Бела, единствено парите са в състояние да й помогнат да загърби тежкото си минало и да й дадат безценните сигурност и спокойствие.

След светкавична сватба в Лас Вегас, Бела се сдобива с така мечтания богат и красив съпруг и бездънна банкова сметка, но приказката не продължава дълго. Когато всичко около нея се сгромолясва като колода карти, Бела отново трябва да се справя сама. По дългия път, който ще извърви, постепенно тя ще научи, че щастието не се купува с пари, а когато отново я попитат „Парите или любовта?“, тя може би ще отговори „Любовта“, а може би ще каже „Защо не и двете?“

Пет интересни обстоятелства около Луси Броудбент:

1. За разлика от героинята на моя роман, която заминава от Англия за Ел Ей с едничката цел да се омъжи за пари, аз пристигнах тук преди тринайсет години, за да ги спечеля с труд като журналист.
2. Обядвала съм с повече знаменитости, отколкото могат да се похвалят повечето агенти, макар те надали си спомнят за мен, а не веднъж съм била човекът, взел последното интервю от някоя холивудска звезда. Нищо работа.
3. Преди да дойда в Холивуд работех като пътуващ репортер за списание „Хелоу”, а веднъж – и понеже обичам твърде много шоколад, едва ли ще успея да повторя този подвиг – изкачих Килиманджаро.
4. Най-голямата ми амбиция е някога да се напъхам в дрехите, които висят в гардероба ми.
5. Живея в Западен Холивуд и всяка сутрин се събуждам с трима мъже в леглото – съпругът ми, чието място е там, и двете ни момчета, които нямат съвсем никаква работа в него.

ИК Колибри

Корична цена: 12 лева

Сподели в: