Излезе първият роман на Светла Иванова – "Забранено"

За авторката:
Романът "Забранено!" е дебютът на Светла Иванова в прозата. Писането не е нещо ново за нея, но досега тя се е изявявала като автор на текстове за песни. За разлика от лиричните стихове за любовта и нежността, в тази книга върху белия лист оживява едно обикновено момиче, чийто неспокоен живот е проследен  под  формата на разказ от първо лице. Диалозите са живи, вмъкнати са умело в действието и му придават допълнителна автентичност. Написана с много искреност и въображение, "Забранено!"  (за лица под 18 години) е четиво, което със сигурност няма да доскучае, нито ще остави безразличен читателя. Защото всичко в нея е като истинско, сякаш се случва пред очите ни.

Светла Иванова показва такова умение не само да привлече, но и да задържи вниманието до края на сюжета още с първата си творба в този жанр, че тя несъмнено ще бъде забелязана в морето от заглавия в съвременната българска литература. На книжния ни пазар се е появило ново талантливо перо, при това в ръката на една млада дама. Познаваме Светла от успешните музикални клипове по телевизията и от кориците на всички артистични списания. Новото амплоа явно й отива. Но, разбира се, последната дума за качествата на романа ще има читателят.

Ето какво казва и авторката за книгата си:

"Написах тази книга на един дъх, на екс. Така както героинята ми обръща водките…

Разказва се за живота на едно обикновено момиче, което отчаяно се бори за щастие по своя си начин. Привидно е самонадеяна, нахакана и не й пука от нищо, а всъщност е чувствителна и ранима. Тя е постоянен обект на мъжката похот, но личният й живот е провал след провал. В безуспешно търсене на някаква що годе прилично платена работа, неуморна за купони и барове, оплетена във флиртове, приятелства и предателства, Вихра се опитва да излезе от омагьосания кръг, който я е завихрил. Езикът й е остър и често груб, понякога е цинична, но  никога подла. Тя е себе си и няма намерение да се преструва на друга, за да се хареса някому. Винаги директна, безпощадна  към недостатъците на другите, обаче и към своите.

В тази книга има повече беднотия, отколкото разкош, повече човешка мръсотия, отколкото благородство и доброта. Това е действителността, уви. Образът на Вихра не е пример за подражание, но колко от нас са безгрешници с виза за рая? Аз поне не съм срещала."

Издава: ИК Сиела
Корична цена: 12 лв.

* * *

Прочетете още за Светла Иванова и клипа й "C’est la vie"

Сподели в: