Излезе психоаналитичният трилър "Лъжи на дивана" от Ървин Д. Ялом

"Лъжи на дивана“ е вторият роман от майстора на смесения жанр – психоаналитичния трилър – Ървин Д. Ялом. Романът излезе на 4 януари 2016 г. от издателство "Колибри" в превод на Анелия Николова.

Книгата е рядко интелигентно и провокативно съчетание на психоанализа, трилър и драма. Историите на трима психотерапевти се преплитат с историите на пациентите им: красивата и много болна Бела, комарджията Шели, нещастния Джъстин, злата Карол. Лъжата дебне на всяка крачка (да уточняваме ли, че на английски „лъжа“ и „лежа“ се пишат и произнасят по един и същи начин?). Намесват се и двама находчиви измамници, които се оказват по-добри психолози от психолозите, и нещата сякаш излизат от контрол. Докато не се появява светлинка в тунела. Развръзката на този блестящ психоаналитичен трилър го превръща в удоволствие за ценители.

Очаквайте още „Екзистенциална психотерапия“ и „Мама и смисълът на живота“!

* * *
Ървин Д. Ялом (р. 1931 г.) е изтъкнат американски психиатър, почетен професор в Станфордския университет и практикуващ психоаналитик, смятан за един от родоначалниците на груповата психотерапия. Научните му книги, както и добилите изключителна популярност „Дарът на терапията“, „Все по-близо всеки ден“ го утвърждават като водеща фигура в съвременната невронаука. Удостоен е с Международната награда „Зигмунд Фройд“ и с наградата „Оскар Пфистер“ за значим принос в психотерапията.

Оригиналният метод на д-р Ялом, свързващ психотерапията с фундаменталните екзистенциални проблеми, и най-успешните му клинични експерименти са в основата и на неговите белетристични творби: „Мама и смисълът на живота“, „Палач на любовта“, световния бестселър „Когато Ницше плака“, „Изцелението на Шопенхауер“, „Проблемът на Спиноза“. Книгите му са преведени на 20 езика и са продадени в над 4 милиона екземпляра.

Вижте още:

Анелия Николова: Ървин Ялом оставя романите му да изживяват собствената си лудост

 
Откъс от книгата прочетете ТУК.
 

Сподели в: