Излезе българската версия на италианско женско списание

Българската версия на най-четеното италианско списания за жени – AMICA, започна да излиза у нас тази седмица. На 28 септември се състоя официалното представяне на новата медия. По този повод от Милано, където в момента тече едно от най-престижните събития в света на модата – Milano Fashion Week, пристигнаха главният редактор на AMICA за Италия – Даниела Бианкини, както и модният редактор – Емануела Тестори.

Списанието е позиционирано като „бялото на шарения медиен пазар” и като „женско списание от ново поколение”. В Италия, откъдето пристига е най-продаваното списание за жени. Нещо повече –  то е най-четеното списание за жени. Първият български брой на е за месец октомври. Той е 280 страници, а негови издатели са QM, които през последните две години успешно лансираха българските версии на италианското списание за интериор BRAVACASA и на италианското мъжко списание MAX. Трите издания – AMICA, BRAVACASA и MAX се списват у нас по лиценз на една от най-големите издателски къщи в Италия – Rizzoli („Рицоли”), която издава и най-популярния италиански всекидневник Corriere della sera (“Кориере дела сера”).

В Италия списанието започва да излиза през 1962 г. През 2001 г. изданието сменя своя формат и налага идеята за „бялата корица”. Оттогава, вече 120 броя, AMICA винаги “облича” бяла корица – най-характерната визуална черта на списанието и негов запазен символ в цял свят. Графиката на списанието залага на елегантни черно-бели решения, а модата и текстовете търсят образованата, иронична и неудобна жена. „Обича и уважава съвременната жена. Не я тревожи със „задължителни” начини, по които трябва да изглежда, да се чувства или да се държи. Притежава спонтанност, вдъхновена от реалността. Целта е да бъдем максимално близо до своите читатели като интересен събеседник, в чиято компания се чувстваш добре” – казва Богдана Златева, главен редактор на българската версия на изданието.

Списанието ще води спокоен разговор с българската жена, вместо да я покровителства или да се опитва да управлява живота й с модни императиви. В разработката на своите fashion рубрики, списанието ще представя собствена перспектива към света на високия подиум, предназначена за жената, която трансформира модата без да й се подчинява. Моден редактор на българската версия е Сандра Клинчева. Във всеки брой тя ще разговаря със читателите в своя дневник от света на модата. Ще се публикува висококачествена модна фотография на български и световни имена. „Корицата за първия ни брой е снимана в България, с български модел (Мария Руньова), от български фотограф (Енчо Найденов), макар че италианският издател има изрично условие всички корици да се снимат в Италия и изобщо, да се подготвят от неговия екип. За нас направиха изключение. Щастливи сме, че ни гласуваха това доверие. Те пък са доволни от резултата –  „корицата ви е красива, стегната, изчистена и изключително в стила на списанието”. За нас това означава наистина много.” – казва Сандра Клинчева.

Първият брой на AMICA (за месец октомври) е на пазара от 26 септември 2007 г.
Списанието ще струва 7 лева.

Сподели в: