Излезе биографичният филм за Роман Полански

Американската актриса Дона Спанглър бе една от звездите, уважили промоцията на скандалната лента "Polanski Unauthorized" – „Своеволният Полански”. Широко обсъждана бе премиерата на първия филм за известния режисьор. Някои критици дори го описват като „смразяващ портрет на една от най-противоречивите фигури във филмовата история”.

Кино лентата обхваща четири десетилетия от живота на скандалния режисьор- от момента на детството му в разкъсваната от войни Полша, през убийството на бременната му съпруга Шарън Тейт от скандалния култ „Чарлс Менсън", както и се засяга случая с изнасилването, за което беше заподозрян Полански и за което все още не може да влезе в САЩ. Затова и самият режисьор не присъства на премиерата на биографичния филм.

„Своеволният Полански”  е режисиран и е с участието на Деймиън Чапа, известен с главната си роля в култовата класика на Тейлър Хекфорд „Blood in Blood out”. Актрисата Дона Спанглър споделя за продукцията: „Това е филм, който Холивуд не иска да гледате, но той наистина си заслужава. Покрепям напълно мнението на критиците, които казаха: Гледайте го, за да ни благодарите после. "

Сподели в: