"Изкуство и оцеляване" – изложба на Борис Делчев и екип

 Изложбата без куратор в галерия „Етюд” показва изкуството като потребност и оцеляването като ситуация

На 30 октомври от 18:30 часа, в галерия „Етюд” се открива изложбата на Борис Делчев и екип: „Изкуство и оцеляване”.  

В рамките на изложбата ще видим общите проекти и самостоятелни работи на  деветте художници, реставратори и декоратори от екипа на Борис Делчев и екип: Маша Бакалова, Мира Тишева, Анна Пелтекова, Петя Денева, Йордан Тодоров, Рами Джазмати, Вацлав Копецки, Нели Копецки.

Изложбата е без кораторска селекция и ще събере на едно място личните работина художниците, правени за удоволствие, и работи, правени за оцеляване – по поръчкки  на частни клиенти от  Ню Йорк, Маракеш, Истанбул,  Лондон, Париж.

„Изкуството се опитва да оцелява дори и когато е хванато в рамката на безмилостно безмозъчна поръчка. Намира си начини да избуи. Такива са и декораторите – изобретателни, издръжливи, едновременно изящни художници, ваятели, хамали, мазачи, разбърквачи и често – екип за спешна полева медицинска помощ. Защото условията винаги са вече дадени, въпросът е какво ще успеят да направят в тях и въпреки тях „Борис Делчев и екип”.
Ани Васева

„Изкуството като потребност и оцеляването като ситуация. Ако приемем изкуството като евентуална необходимост, а оцеляването като възможна извънредност, то можем да кажем, че изкуството е всекидневно упражнение, а оцеляването – евентуална изключителност, която може да се избегне. И за да не се стигне до недоразумения, ние сме решили да устояваме на всякави предположения и обяснения. Обаче се терзаем, че нещата при изкуството и оцелявнето може да се оспорват, разменят или неглижират.”
Галина Борисова

Втората изложба в галерия Етюд е организирана от фондация Етюд, Ани Колиер и Галина Борисова.
Изложбата ще гостува на галерията от 30.10.2015  до 01.01. 2016 г.
Галерията е отворена от понеделник до петък (15:00- 18:00ч.)

Сподели в: