Изкуство за природата

По случай Деня на Земята – 22 април от 18.00 часа пред Аулата на  Нов български университет ще се проведе благотворителна изложба в подкрепа на проекта „Град – градина”. Тя е по  инициатива на Студентския съвет на Нов български университет

Студенти по изобразително изкуство от университета се включиха в акцията “Град-градина”, която има за цел облагородяването на градини с обществено значение в центъра на София. Те избраха нарочно датата 22 април, за да отправят своите послания към жителите на града. Изложбата ще ви запознае с екологичната обстановка и проблематика в София през погледа на младите художници от НБУ.

Творцитете избират за своя основна тема пролетта и града, представена чрез графика и живопис. Участват художници от първи и втори курс в НБУ, както и студенти от Художествената академия. Гост на мероприятието ще бъде Средното художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев” – гр. Троян, което ще представи експозиция от керамика.

„Град – градина” е инициатива на Студентския съвет на НБУ за освежаване на зеления облик на София и облагородяването на градини в централната градска част. Проектът разчита на подкрепата на Дирекция «Зелена система» на Столичната община и има за цел намиране на спонсори, които биха могли да инвестират в зелените площи, паметници на културата.

В 18:30 часа на 22 април в университетския ресторант-градина “Артес” продуцентът Artone (Живко Йорданов) ще представи чилаут и джаз микс.

Сподели в: