Издателство "Лист" дебютира на пазара

Лист след лист добрата книга е вълнуващо пътешествие. Издателство „Лист” е най-младото в дебрите на българския книжен пазар, но с амбиции да бъде компетентен водач на читателите.

За своя мисия издателството приема да представи най-добрите образци на художествената литература. „Държим да работим с безкомпромисни професионалисти – преводачи, художници и дизайнери, защото гледаме на книгата като на произведение на изкуството”, казва главният редактор на издателство „Лист” Гергана Димитрова. Името й е добре познато в издателските среди – през годините е трупала опит и авторитет с работата си в издателствата „Труд” и „Миленуим”.

„Лист” избра за дебюта си книгата на Сандра Сиснерос „Къщата на улица Манго”, защото тя отговаря на още един техен стремеж – да открива за българските читатели изключителни автори, останали непознати досега. Вярваме, че пътуването в света на Сиснерос и нейната героиня Есперанса Кордеро ще докосне душата ви и тази авторка и произведенията й ще станат ваш приятел.

Екипът на издателството обещава още вълнуващи пътешествия в литературната гора не само за възрастни. Приготвиили са специална поредица, посветена на малките, които един ден ще станат големи.

Сподели в: