Издателство Алтера“ представя поредицата Зевгма“

На 06. 12. 2007 г. в НДК, 3 етаж, фоайе Запад, в рамките на Панаир на книгата’ 2007 от 12 часа издателство Алтера („Делта Ентъртейнмънт” ЕООД) представя поредицата ЗЕВГМА, с участието на авторите.

ЗЕВГМА е поредица за философия, хуманитаристика и социални науки под редакторството на доц. д-р. Миглена Николчина. Дотук в поредицата са издадени сборникът „Места на любовта” с текстове на десет източноевропейски авторки. Сборникът съдържа критически есета с различни перспективи върху философския и литературен Ерос. Пол/родовата разлика е изведена като основополагащ аргумент в етиките на любовта. Съставители на сборника са Миглена Николчина и Надежда Радулова. Редактор – Надежда Радулова.

Втора от поредицата ЗЕВГМА е книгата на Боян Манчев „Тялото-Метаморфоза”.  Голяма част от текстовете в нея са вдъхновени от опита на съвременното изкуство, на конкретни творби и артисти. През опита на пърформанса, танца и видеоарта, книгата на Боян Манчев отключва и мисли пластически метаморфозите на тялото, опитва се да изпита тялото-метаморфоза.
 
Трета е книгата на Ирина Генова „Tempus fugit/ Времето лети/ Time is flying” – първият по рода си билингвистичен (на български и английски) прочит на съвременното изкуство и на визуалния образ. Книгата е израз на желанието на авторката да бъде изявена валидността на случилото се след прага на 90-те. Вниманието е съсредоточено върху работи и образи, които имат трайно въздействие; включени са актуални дебати върху визуалното, надхвърлящи традиционните територии на изкуството. Състои се от 4 части, всяка от които е придружена от днешни референции, коментари и визуален материал.  

Вход свободен

Сподели в: