Издателска къща „Хермес“ изненадва с хитови заглавия през 2018

През 2017 година със знака на „Хермес“ излязоха хитови заглавия като „Малък наръчник по хюга“ от Майк Викинг, „Сама в Париж“ от Джоджо Мойс, „Родители и деца – трудните взаимоотношения“ от Хорхе и Демиан Букай, „Милионерът в Лисабон“ от Жозе Родригеш душ Сантуш, „Неудържима: моят живот досега“ от Мария Шарапова, “Коледни пожелания и бисквитени целувки“ от Джени Хейл, „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от Елена Фавили и Франческа Кавало и много други.

Ето какво да очаквате от „Хермес“ в началото на 2018 година.

„Лице“ – Блага Димитрова

Романът „Лице“ е издаден през 1981 г. Появата му предизвиква гневната реакция на висшите държавни и партийни функционери. Държавна сигурност иззема от книжарниците по-голямата част от тиража и романът е „заключен“ в Сливенския затвор. Реакцията обаче е закъсняла: „Лице“ е стигнал до читателите си. И се предава тайно от ръка на ръка.

„Тънкото изкуство да не ти пука“ – Марк Менсън

Най-продаваното нон фикшън заглавие на Амазон за 2017 г.

Остроумна сатира на съвременната суета, подправена с щипка хаплив език, забавни случки и житейски мъдрости от Камю, Чарлз Буковски и Франк Запа.

„Пътеписи за душата на България“ – Ивинела Самуилова

След възторжения прием на романа “Бабо, разкажи ми спомен”, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г. и от Столична библиотека за една от най-четените книги през 2017 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. Всеки разказ за пътешествията на авторката до различни кътчета на страната носи дълбоко послание. Поднесени увлекателно, с лекота, затрогващо, но и с типичния за авторката свеж хумор, историите в този сборник по неповторим начин завладяват, вдъхновяват за пътешествия и разпалват любовта към родното.

„Малък наръчник по люка“, Майк Викинг

Майк Викинг ще гостува за премиерата на книгата в България през март 2018 г.

Люка означава „щастие“ на датски. Авторът ни повежда на пътешествие из най-щастливите страни по света, от които да почерпим ценни съвети как да внесем малко повече радост в ежедневието си.

„Бих умрял за теб и други изгубени истории“ – Ф. Скот Фицджералд

Сборникът съдържа последните неиздавани разкази на легендарния писател. Някои са отхвърлени навремето заради противоречивата си тематика или защото не отговарят на очакванията на читателите. Разказите представят Фицджералд в една различна светлина като в същото време затвърждават позицията му на един от най-добрите американски модернисти.

„Хала“ – Нейтън Хил

Сравняват Нейтън Хил с Джон Ървинг. Ървинг го сравнява с Дикенс.

Очаквайте изключителния дебют на американския писател Нейтън Хил скоро и на българския пазар. „Хала“ е обявена за книга на годината от „Ентъртейнмънт Уикли“ (2016 г.). Една от най-добрите книги на 2016 г. според Amazon и Kirkus Review. Печели награда за дебютен роман на Лос Анджелис Таймс. Отличена сред 15-те най-добри книги на 2016 г. в Goodreads в две категории: Художествена литература и Дебют.

Правата за телевизионната адаптация на романа са закупени от „Уорнър Брос“ като продуцент на лентата ще бъде Джей Джей Ейбрамс („Междузвездни войни“), а в главната женска роля ще се превъплъти холивуската легенда Мерил Стрийп.

„Пушача“, кн. 1 от „Домът, в който …“ , Мариам Петросян

Сензация в съвременната руска литература, която читателите нареждат до шедьоври като „Майстора и Маргарита“!

Светла, магична, завладяваща история, заредена с динамични действия, живи характери, интригуващи обрати, които редуват реалност и магичност.

Сподели в: