Издават „Тереза Батиста, уморена от битки“ на Жоржи Амаду по случай 100 години от рождението му

Този петък се навършват 100 години от рождението на най-яркия бразилски писател Жоржи Амаду. По този повод на 13 август „Колибри“ ще предложи на българските читатели един от най-обичаните му романи: „Тереза Батиста, уморена от битки“!

Тереза Батиста, уморена от битки“ (превод: Снежина Томова) разказва драматичната история на магнетична красавица с медночервена кожа – Тереза Батиста, витална и непоколебима, „родена да обича, тиранична единствено в любовта“. Изпитанията, които съдбата й поднася, не успяват да я съкрушат. Познала и обожанието, и насилието, Тереза Батиста води битка след битка в защита на онеправданите и на собственото си достойнство. Докато не настъпва ден, в който се понася на крилете на щастливата любов, олицетворена от дивния капитан Жереба.

Жоржи Амаду е най-превежданият класик в историята на бразилската литература – романите му са преведени на 48 езика и издадени в 52 държави. Той е не просто изкусен разказвач, той е социално ангажиран писател, чието творчество, по собствените му признания, е „изтъкано от мириса, вкуса и кръвта“ на родната Бразилия. „Тереза Батиста, уморена от битки“ е шестото произведение на знаменития сладкодумец, което „Колибри“
издава.

ИК "Колибри"

Корична цена: 16 лв.

Още по темата:

Жоржи Амаду „Тереза Батиста, уморена от битки“ – откъс

Сподели в: