„Извън пътя” тръгва по екраните, след като плени публиката в кино „Люмиер”

На 28 март в кино „Люмиер” в столицата се състоя официалната премиера на „Извън пътя”, новия филм на големия български кинорежисьор Николай Волев. След 16 години пауза бащата на култови ленти като „Маргарит и Маргарита”, „Да обичаш на инат” и „Господин за един ден” се завръща с въздействащ разказ за любовта в различните й превъплъщения, за изборите, които правим всеки ден – и плащаме цял живот.

На премиерата присъстваха известни журналисти, критици, представители на киногилдията и почитатели на режисьора. Стотици зрители минаха по червения килим и запечатаха вълнението в снимки с любимите си актьори. Публиката се срещна на живо със самия Николай Волев в качеството му на сценарист, режисьор и продуцент на „Извън пътя”, както и със звездния актьорски ансамбъл Деян Донков, Аня Пенчева и Калин Сърменов. Погледите прикова и „джипът Бишо”, чиято роля в историята съвсем не е маловажна. Виртуозни музиканти и танцьори пресъздадоха атмосферата на филма и предизвикаха бурни аплодисменти. Вечерта завърши с автографи и чаша вино, не закъсняха и възторжените отзиви от зрители, които успяха да се насладят на прожекцията.

Роден в София през 1946 г., Николай Волев е една от най-ярките фигури в съвременното българско киноизкуство. Творческият му път включва документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина. Наскоро „Колибри” издаде автобиографичната книга на режисьора, която носи провокативното заглавие „Девствената проститутка”.

След като плени публиката в кино „Люмиер” със зрелищни картини от Пирин и една история, която разсмива и разплаква едновременно, „Извън пътя” тръгва по екраните в София и страната на 30 март.

Сподели в: