"Извън Земно" – нов спектакъл в Театър "Възраждане"

"Извън Земно" е новият спектакъл в Театър „Възраждане“, чиято премиера е на 11 октомври, в 19.00 ч.

Колко пъти сте се питали – „Накъде върви този свят?“, „Харесва ли ми да съм част от него?“, „Да не би да съм от друга планета?“, „Дали суетата на земното и тленното не е излишно голяма“…

"Извън Земно"* поставя на дневен ред тези и още много въпроси, свързани с битието на всеки един от нас в търсенето на смисъла и в усилията да бъдем част от общото, без да губим своето лично и индивидуално разбиране и усещане за живота.
Новата постановка на Театър „Възраждане“ третира темата за отвъдността по различен и интригуващ начин – онова там, което е другаде, е мечтаното място и пространство, тъкмо обратното е тук, на Земята, където нещата за главната героиня на пиесата не изглеждат добре. Нещо не е наред и то в продължение на години. Жената, майката и съпругата с привидно щастливо и сплотено семейство се подготвя да извърши нещо голямо и невероятно, което всеки човек би заклеймил.

Като се вгледа в миналото и настоящето на тази дама, обаче, публиката ще открие още въпроси и отговори за причините и следствията на нейната вътрешна борба, която за един миг е в състояние да преобърне целия свят на четирима души.

Тази трагикомична история е толкова близка до реалността и в същото време рязко ни изважда от нея. Във времето, в което консуматорският дух е достигнал завидни висини в стремежа към все по-голямо и обширно потребление, в настояще, в което все повече хора подлагат на съмнение новосъздадените ценности, в епоха, в която семейството все по-често означава група хора, които не се вслушват в другия, в забързания свят на комуникации и технологии – една жена ще ви накара да преживеете с нея това, което се случва на сцената, да я харесате, да я порицавате, да си задавате същите въпроси и да търсите сходни отговори. И всичко това – в компанията на елегантно поднесен хумор, който ще държи усмивката на устата ви през цялото време.

"Извън Земно" е написана от младия български драматург, писател и поет Иван Димитров и е режисирана от друг млад творец – Васил Дуев. Великолепното пресъздаване на персонажите в пиесата е заслуга на Мариана Жикич, Ивайло Драгиев, Яна Кузоваи Димитър Захариев, които ще покажат на публиката интересната история на едно семейство от сцената на Театър „Възраждане“.

*Изписването на заглавието като две отделни думи не е случайно и е по идея на създателите на спектакъла

Вижте още:

Видео – Иван Димитров за спектакъла „Извън Земно“

Сподели в: