Известни руски балетисти ще представят спектакъл у нас

Гала-спектакъл на най-известните имена от руската школа ще се състои на 30 септември 2008 г. от 19 часа в зала 1 на НДК. Водещи солисти на Болшой театр, Московския академичен музикален театър "К.С. Станиславски и Вл. И. Немирович-Данченко”, Кремълския балет и Държавния академичен Мариинский театър, Държавен академичен театър за опера и балет и Държавен академичен театър за класически танц ще демонстрират пред публиката своята виртуозност и висока класа.

Спектакълът е част от културните  събития в рамките на Годината на руската култура. Този път в София ще дойдат н.а. Татяна Чернобровкина, з.а. Елена Андриенко, з.а. Дмитрий Забабурин, з.а. Марк Перетокин, з.а. Лилия Мусаварова, з.а. Айдар Ахметов, з.а. Владимир Непорожний, н.а. Фарух Рузиматов и  други. Участие ще вземат 14 солисти и кордебалет.

В програмата, която е от две части и е с обща продължителност два часа, са включени както много известни балетни постановки, така и непознати за българската публика интерпретации. В шоуспектакъла  ще видим па дьо дьо от балета "Лебедово езеро”, "Адажието” на Г.Малер, сцена от балета "Спартак” на Хачатурян, "Дъщерята на Фараона” от Ц. Пуни, "Бахти” по музика на индийски композитори и други.

Билети
за спектакъла могат да се намерят от 22 юли 2008 г. на касите на НДК и на www.ticketstream.bg. Цената е от 20 до 100 лева.

Сподели в: