Известен дизайнер открива софийска седмица на модата

Организационният Комитет на Софийска Седмица на Модата обявява откриването на петата Софийска Седмица на Модата, която започва от утре 9-ти февруари  и ще продължи  до 12-ти февруари 2010г. Тя е посветена традиционно на висшата и луксозна вечерна мода и ще се проведе в мраморно фоайе на Българска Търговско-Промишлена Палата, находящо се в сърцето на столицата на ул. „Искър” 9.

Събитието е част от световния моден календар и получи генералното медийно партньорство на световната модна библия BOOK MODA Italy, която от този месец има вече своя ексклузивен представител за България.

Високата чест да открие Софийската седмица на модата има световно известният моден дизайнер от румънски произход Кателин БОТЕЗАТУ.
За първият моден спектакъл от календара на Софийската Седмица на Модата, Кателин БОТЕЗАТУ пристигна в България със своя екип от гримьор и стилист, които ще изваят уникалния стайлинг на неговия моден дизайн дамски облекла висша мода.

Столичният моден форум ще представя още абитуриентски колекции и ще лансира новите модни тенденции за следващия пролетно-летен сезон на 2010-та, каквато е практиката по света. Така бъдещите випускници ще се ориентират своевременно в избора на дизайнер и модна къща, на която да поверят своя стайлинг. Ще видим уникалните предложения на Нели Поповска от Мездра, Любомира Стойчева от София, Елегант РУМИНА от София и младият дизайнер Стоян Радичев от Асеновград.

Последната вечер от календара на Софийския моден форум ще видим Абитуриентска колекция и Висша мода на дизайнерката Гергана Петрова, дни преди официалното отварянето на представителният и шоу-рум от европейска класа.

Сподели в: