Идиотите са непобедими

"Идиотите са непобедими" от Анджело Родафинос е необикновена книга от издателство "Кибеа", 2015. Подзаглавието привлича още повече: "… и винаги успяват да ни съсипят деня".

* * *

„Вие, извинете, от идиотите ли сте? Как сте днес, тровите ли си живота с упование и автоматизирана обреченост – в повечето случаи несъзнателно? Вземате ли здравето на всички наоколо и особено прилежно – на най-ценните за вас хора? За враговете, населяващи изтерзаното ви ежедневие, дори не говорим. Имате ли проблеми със ставането сутрин, уморени и вкиснати от ранни зори? Нещо за задръстванията и шофьорите по пътищата? А идиотите на работното ви място, кой от кой по-изобретателен в мисията си да мори премерено и целенасочено точно вашия живот?

За домашните да не говорим…

За бога, всички ли са се наговорили да ви скапят деня?

И утрешния, и вдругиден, и по-следващия…

Ако сте от (не)представителната извадка на хората, отговорили с „да“ на поне два въпроса, книгата на д-р Анджело Родафинос е и за вас.

Докато четете „Идиотите са непобедими“, имате почти физическото усещане, че сте в диалогов режим с автора, че приятелска ръка добронамерено ви води през черните моменти на ежедневието. Безценната комбинация от високата образованост на автора, от неговата практическа и професионална компетентност, човешка приземеност и дестилирано чувство за хумор, примесено с ненатрапчива самоирония, са в основата на „глупакоустойчивия“ Метод Ро. Впрочем, колко учени – психолози без месиански претенции, познавате? Е, случаят с д-р Анджело (Ангелос) Родафинос е точно такъв. Учен – психолог „от кариерата“, университетски преподавател по обща, приложна, социална и трудова психология, професионален лектор и консултант по организационно поведение и т.н, и т.н. Да кажем, че е специалист по управление на промяната и саморазвитие, означава нищо да не кажем.

Книга за теоретиците на стреса.

Книга за практиците на стреса.

Книга за всички „изпушили“, които наричат първо себе си идиоти, но са твърдо решени да решават проблемите си, без да съсипват деня на другите, и междувременно… се наслаждават на процеса.

Останалите да прочетат книгата отначало за награда.“

Дарина Цветкова

"Идиотите са непобедими"
Преводач: Станислава Миланова
Редактор: Дарина Цветкова
Страници: 376
Цена: 18:00 лв.

Сподели в: