Идва любимата на публиката оперета "Царицата на чардаша"

Музикалният тетатър в София подготвя премиерата на една от най-популярните оперети – "Царицата на чардаша".

Част от новата хореография на оперетата зрителите ще могат да видят по телевизията в петък от 21.00 ч. в "Комиците" по БТВ. Официалните дати на премиерата в НМТ са на 21, 22 и 29 май от 19.00 ч.

Наричат Царицата на чардаша" цариците на оперетите и с право, защото това е най-известната творба в жанра. Този път Музикалният театър я представя в нов прочит и редакция, създадена от амбициозен екип от доказани професионалисти. Режисьор на спектакъла е Марио Николов. Диригент е Юли Дамянов и Огнян Митонов. Сценографиията е на Евгения Раева, а хореографията – на Татяна Янева. Хормайстор е Людмил Горчев.

Участват солистите: Калина Ангелова, Марияна Арсенова, Станимира Василева, Светлана Иванова, Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Катерина Тупарова, Марчо Апостолов, Александър Василев, Румен Григоров, Венцислав Динов, Емил Митрополитски, Александър Мутафчийски, Марио Николов, Димитър Павлов, Иван Панев, Александър Пенчев, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Богомил Спиров, Драгомир Стойков, Свилен Тонев

От театъра се надяват, че ще получат обещаната им лично от министър Рашидов финансова подкрепа от Министерство на културата, за да представят жадуваната от многобройната им публика пищна постановка на „Царицата на чардаша”, за която им помагат и дългогодишните партньори от Банка ДСК.

„Направихме проучване, през декември сред зрителската ни аудитория, което безапелационно открои с огромна преднина най-желаното заглавие за репертоара на театъра – „Царицата на чардаша” споделя режисьорът Марио Николов. „Работя с великолепен постановъчен екип, както и с почти всички водещи солисти на театъра и мои колеги. Имам съвсем ново виждане за пиесата. Редакцията, която съм направил е изчистена от излишните наслоения и отговаря на динамиката на нашето съвремие”.

В последните десет години, Марио Николов гради успешна режисьорска кариера в областта на оперетата и мюзикъла, не само на сцената на Националния музикалния театър, но и в МДТ „К. Кисимов” В. Търново, Оперетен театър „М.Г.Атанасов” Пазарджик, ОФД–Бургас и др.

 

 

Сподели в: