Играят "Чайка" за 50-ти път

Театър „Българска армия” съобщи, че на 30 октомври 2009г. празнува 50-тото юбилейно представление на най-успешния спектакъл за 2008 г. на режисьора Крикор Азарян – „Чайка” от А.П. Чехов.

"Чайка” е спектакълът, донесъл на театър на армията наградата на Съюза на артистите „ИКАР` 08” за най-добър спектакъл, както и приза за режисура и изключителен творчески принос към българския театър на Крикор Азарян. С „ИКАР` 08” за главна женска роля бе отличена Бойка Велкова за ролята си на Аркадина, а с „ИКАР`08” за поддържаща мъжка роля бе отличен  Мирослав Косев за ролята си на Сорин.

„Чайка” бе и спектакъла, с който театърът взе участие в програмата „Дни на България в Русия”, а да се играе Чехов на руска сцена е изключително предизвикателство и ние сме щастливи да споделим, че руската публика прие с възхищение работата на Крикор Азарян, Марина Райчинова и актьорите Бойка Велкова, Иван Радоев, Мирослав Косев, Александра Сърчаджиева, Милен Миланов, Меглена Караламбова, Анастасия Ингилизова, Иван Ласкин, Георги Новаков, Иван Бърнев.

Празникът ни даде повод да зарадваме нашата публика и да и дадем възможност да се потопи в магията на спектакъла с един билет за двама.

Сподели в: