Играе се моралитето Всеки човек

Центърът за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” (ул. “Любен Каравелов” 15) представя на 25 септември (вторник) 2007 г. от 20.00 ч. в Червена зала – "Всеки човек". Това е дебютен спектакъл на режисьорката Ида Даниел, сценография – Виктор Георгиев, музика – Ambient Anarchist. С участието на Ирина Дочева, Ивайло Димитров, Васил Ряхов, Филип Аврамов, Ася Петрова и Мария Стоева.

“Всеки човек” е роден от желанието да се съвместят в едно представление текст от пред-ренесансовия театър (моралитето “Всеки човек”, 1495 г.) и млади автори – актьори, режисьор, сценограф и музиканти от времето на паст-пост-Ренесансовия театър. Във “Всеки човек” се разказва за Ют Хей Вав Хей – небесният отец, който изпратил Смърт да подбере Всеки Човек от земята, за да се яви пред него и да даде сметка за каквото е лъгал. Историята е обвързана с приказката за Смъртта от тук, и преданието за Ангела на смъртта от там!… “За Всеки Човек и неговия път към външното и вътрешното ни разказва и време ти предлага да огледаш ти как свързал си се с тоя свят и кани те да си представяш… Питането тук е страшно: ще успее ли Всеки човек със смъртта си да се погоди? А ти? Ти ела при нас за час!”

Ида Андрей Даниел
е родена на 12.10.1977 г. Завършила е Националната гимназия за древни езици и култури, има бакалавърска степен по англицистика и американистика към Софийски университет и магистърска степен по режисура за драматичен театър към Нов български университет. Публикува стихове и есета в Литературен Вестник, както и в сп. “Ах, Мария”, “Витамин Б”, “Литературен Форум”, “Една седмица в София”, “Капитал Лайт” и др. Издала е две стихосбирки (“Дантелени Разни Парчета”, 1996, изд. Жанет-45 и “Бавните неща”, 2002, изд. Жанет-45). През 2000 получава голямата награда на “Фестивал за поезия, пърформанс и електронна музика – 2000”. Била е асистент режисьор на филма “Двуокият” с реж. Тодор Динов (анимация) и на спектакъла “Посещението на Старата дама” (НТ ”Иван Вазов” с реж. Леон Даниел). През 2004 г. участва в “Мобилната академия” в Берлин в класовете на Щефан Кеги и SUBREAL. Участва в организирането и провеждането на учебни занятия към центъра за неформално образование към Еврейската общност в България “Шалом”. В момента е copywriter в Brand New Ideas. Представянето на “Всеки Човек” в “Червената къща” е част от проекта “Дебюти на границата”, осъществяван с подкрепата на Швейцарската културна програма в България.

На български език
Продължителност: 60 мин.
Вход: 7/4 лв.

Сподели в: