Ивон Кючукова представя своята Философия на живота

Ивон Кючукова ще открие своята изложба живопис "Философията на живота" на 15 октомври 2011 от 18:00 часа. На представянето ще бъдете изненадани от изпълнения на пиано на Ивон Кючукова и Ани Тошкова. Мястото е "Арт Муза", а изложбата ще продължи до 30 октомври 2011.

11-годишната художничка Ивон открива своята 12 поред изложба в столичната галерия. Поради превратностите на съдбата, понякога на децата се налага да пораснат преждевременно и да разсъждават като зрели хора. От позицията на своите 11 години Ивон отправя живописните си мнения и картинни обобщения за света и живота. Наименованието на изложбата „Философията на живота” представя позиции и гледни точки – изкуството като начин на мислене, творчеството като най-висша форма на живот, реалността със своите безумни предизвикателства и невъзможни решения.

Платната на Ивон са реакция на ставащото около нея – световната криза – кризата в обществото, кризата на морала, кризата в семейството, кризата в човешките души. Затова често използван мотив в нейните произведения е спиралата – вечният водовъртеж на живота, обхванал най-дълбоките пластове на съзнанието.

Багрите на творбите на Ивон са жизнерадостни, линиите – категорични, формите – изчистени, композицията – строго премерена.

Впечатляващи са сериите й от платна – 2, 3 и 4 на брой, в които доразвива един и същ мотив. Те отправят препратка към голямото й платно, рисувано на 4-годишна възраст.

Философията на живота на Ивон определено е оптимистична. Животът е прекрасен, ни убеждава тя със всяка своя картина.

Сподели в: