Ивет Лолова от Kafene.bg получи наградата "Рицар на книгата" 2015

На 24 май в литературния клуб "Перото" бяха връчени годишните награди за "Рицар на книгата" на Асоциация „Българска книга“. Отличието изразява признателността към журналитите и обществениците, които всекидневно с работата си участват и помагат в процеса на популяризиране на книгите и четенето, и имат най-голям принос в отразяването на издателския бизнес в България. Техният труд и идеи помагат най-доброто от българската и чуждата литература да стигне до читателите.Ето и носителите на "Рицар на книгата" 2015:

Йордан Ефтимов, водещ на авторската рубрика „Битката на книгите“ в рамките на „Библиотеката“ по БНТ – в категорията „Електронни медии – радио и телевизия“.

Амелия Личева от "Литературен вестник" – в категорията  „Печатни медии – вестници и списания”.

Ивет Лолова от "Kafene.bg" – в категорията "Интернет базирани медии”.

Мирослав Боршош – директор на НДК и миналогодишен носител на "Рицар на книгата" за политик или общественик с най-голям принос през изминалата година за българското книгоиздаване и за стимулиране на четенето – предаде своята статуетка в ръцете на Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата към НДК.

Наградата "Рицар на книгата" 2015 отиде при Съюз на народните читалища.

"Считам, че това е награда за целия екип, с който правим Kafene.bg, начело с издателя и главен редактор Жюстин Томс. Всички заедно горим в тази мисия – все повече да се четат книги, особено от тийнейджърите, а нашият електронен сайт да продължава да бъде място за споделяне и отразяване на стойностната българска и чуждестранна литература, на съвсем млади автори и творци, на дейността на литературни клубове, каузи и конкурси." – сподели Ивет Лолова.

Асоциация „Българска книга“ е единствената организация на книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти у нас, които произвеждат над 90% от книжната продукция в страната. Основната цел на Асоциацията е да бъдат поощрени хора с влияние върху общественото мнение в тяхната мисия за възраждане и поддържане на любовта към писменото слово.

Снимки:
1. Ивет Лолова – Kafene.bg
2. Ивет Лолова – редактор и Жюстин Томс – издател и главен редактор на Kafene.bg
3. Светлозар Желев – директор на Националния център за книгата към НДК, вляво и Мирослав Боршош – директор на НДК, вдясно
4. Амелия Личева – Литературен вестник
5. Йордан Ефтимов – водещ на авторската рубрика „Битката на книгите“ в рамките на „Библиотеката“ по БНТ

Сподели в: