Ивета Данаилова показва "Безсъници и хроники от къмпинга"

Изложбата на Ивета Данаилова "Безсъници и хроники от къмпинга” ще бъде открита днес от 17 часа в Галерията на открито пред Народен театър "Иван Вазов”, съобщиха организаторите от Столична община.

Ивета Данаилова е родена на 27 декември 1974 г. в Сливен. Завършила е местната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов”, а след това факултета по журналистика в СУ "Св. Климент Охридски”.  Работила е като журналист в столични електронни медии.

Носител е на литературни награди от национални и международни конкурси. Има публикации в различни издания и сборници. Член е на Съюза на българските писатели. Автор е на стихосбирките "Хроники от къмпинга”, "Точка на пречупване”, "Кралици на слънцето” и "Родена от звезда”. Превеждала е  шотландски и уелски поети.

Въпреки литературната й автобиография рисуването и фотографията са стари нейни изкушения. От любовта й към морето и изобразителното изкуство преди около 15 години се ражда спонтанно и идеята й за картините от миди и морски материали.

Изложбата "Безсъници и хроники от къмпинга” е първи визуален проект на Ивета. В нея тя пресъздава морето: … морето в серия снимки на необичайни картини, които авторката прави от миди, камъни, пясък, дърво, като "рисува” посредством естествените им форми и цветове…

Тази изложба е любопитен експеримент – своеобразно продължение, но с визуални средства, на последната книга на Ивета Данаилова "Хроники от къмпинга”.

Сподели в: